Lainaa.com

Yleinen

Iso huolto

22.04.2012, pskemi

Muutama sana huollonkin puolelta tulevaa kautta ajatellen.

Viime kausihan päättyi mollivoittoisiin tunnelmiin. Tippuminen Kakkoseen oli tosiasia. Piti vetää aika pitkään henkeä ja mietiskellä jatkoa ja mahdollista tulevaa kautta kukin omalta osaltaan. Huollolla on kuitenkin jo kilometrejä takana näissäkin touhuissa. Eli ei viitsi ns. toisella kädellä alkaa hoitamaan hommia. Kaudet on pitkiä ja raskaita tuli menestystä tai ei. Varsinkin talvi kylmässä Junko-hallissa ja miksei kevätkin jossain, kun pallot, pullot, teipit ja kaikki muutkin kamat on raahattava aina paikalle ja sitten vielä poiskin johonkin lämpimään paikkaan. Sittenhän aina helpottaa kun pääsee kotiin ja omaan koppiin…Saukkiin!

Käytiin siis keskustelua talven pimeinä iltoina mahdollisen huollon kesken, että mitäs tehdään. Lopulta tultiin siihen tulokseen, että pannaan 100 lasiin ja yritetään auttaa joukkuetta tavoitteessa omalla panoksella. Niinpä sitten 20.1.2012 kirjoitettiin nimet lappuun ja eiku hommiin! Tietenkin sopimuksen tekoon vaikutti oma intohimo jalkapalloon ja ketä on valmennuksessa ja joukkueessa pelaajina. Sitä kautta tulee esiin yksi tärkeimmistä asioista…joukkuehenki. Oli heti aistittavissa, että se puoli on kunnossa ja hyvällä joukkuehengellä voi kääntää huononkin pelin, jos sellainen tulee, voitoksi. Niin se vaan menee.

Itse “töissä” pitää sitten ollakin ns. monitaito-osaaja. Pitää olla taito käsitellä pelaajia jokaista omalla tavallaan. Me kaikki ollaan erilaisia persoonia ja sen mukaan on pystyttävä toimimaan seurassakin. Välillä täytyy yrittää niellä sanoja kun pallot lentää minne sattuu ja liivit on ympäri kenttää jne. Toki tulee sanottua ja takaisinkin tulee, mutta se kuuluu asiaan. Sitten tietenkin pitää hallita teippaukset ja ensiavun perustaidot. Kuitenkin kaikkien täytyy muistaa, että huoltaja EI ole lääkäri. Ainakaan me ei osata tehdä kirurgisia toimenpiteitä, jos sellaisia tarvitaan eikä edes reseptiä saada kirjoittaa.

Kielitaitoakin tarvitaan vähän käsien heiluttelun avuksi, kun joukkueessa on vahvistuksia ulkomailta. Lisäksi toimiminen pelaajien ja valmennuksen linkkinä kuuluu toimenkuvaan. Elikkä täytyy antaa valmennukselle tieto, mikäli pelaaja ei pysty pelaamaan jonkin vamman takia seuraavassa pelissä tai sitten pelin aikana joku loukkaantuu sen verran vakavasti, että pelaaminen on mahdotonta loppupelin ajan. Treeneissä laitetaan pallot, liivit, juomat jne. valmiiksi. Pelipäivä on aina juhlapäivä huollollekin. Hyvissä ajoin käydään laittamassa paidat, housut ja sukat pelaajien omille paikoille. Samalla teipit, linimentit, juomat jne. pannaan valmiiksi pöydälle. Vieraspelissä tietenkään ei pysty etukäteen hoitamaan hommia, mutta hyvällä valmistautumisella sekin onnistuu ainakin kohtuullisesti.

Meillä on kaikki mahdollisuudet ihan mihin vaan. Joukkueessa on sopivasti kokemusta ja nuoria pelaajia, jotka ajavat kovaa vauhtia itseään läpi. Valmennus ja seurajohto tekee hyvää työtä taustalla. Ei myöskään sovi unohtaa niitä kaikki henkilöitä, jotka ovat järjestyksen valvonnassa, kotisivujen ylläpidossa, lipunmyynnissä, makkaranpaistossa jne. Siitä tulee se ISO joukkuehenki!

Tämä on siis paluu juurille…Jöntte aloitti Kepsissä huoltajana 1996 ja Tonto PS Kemissä 2006.

Ei muuta kuin sankoin joukoin kentän laidalle auttamaan joukkuetta kohti kauden tavoitetta eli nousua Ykköseen.

Ja toivottavasti ei tartte paljoa teippailla tällä kaudella…

Huoltoterveisin

Jöntte ja Tonto Tammela

Tonto Tammela ja Jöntte


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *