Yleinen

Aurinkoinen päivä Ruotsissa

07.04.2013, pskemi

6.4.2013 Bodens Bk – Ps Kemi

Lukuisten poissaolojen rasittamana lähti kemiläisjoukkue kahden tunnin matkalle yhdessä b-junnujoukkueemme kanssa, joilla oli myös peli Boden Bk:ia vastaan. Linja-autossahan on tunnelmaa ja niin tälläkin kertaa, kun lähdettiin liikkelle viimeisenä paikalle ehtineen Joey Spivackin versiolla Nat King Colen L-O-V-E.  vrt. http://www.youtube.com/watch?v=JErVP6xLZwg   Taylor on tuonut joukkueeseen perinteen, jossa kokoontumisista myöhästyvä saa viihdyttää valitsemmallaan yksinlaulullaan muuta joukkuetta. Tälläkin kertaa viihdearvo oli korkealla ja Joey näytti nauttivan tilanteesta ihan täysillä.

Bodeniin saavuttiin ihanan auringonpaisteen siivittämänä. Hiukan epäilen, josko Kemissä samaan aikaan ihan yhtä nättiä keliä saattoi olla? Tuolla, näillä leveyspiireillä uskomattoman hienolla muutaman vuoden ikäisellä 5000 ihmistä vetävällä stadionilla saatiin nauttia tuulettomista ja ihanan lämpimistä olosuhteista. Bodenin stadikalla käydessään löytää itsensä aina haaveilemasta, että jospa Sauvosaareenkin saataisiin jotain lähellekään yhtä hienoa jo lähivuosina! Se on kyllä todella toimiva kokonaisuus ja palvelee monia lajeja käsipallosta, isoihin festivaalityyppisiin yleisötapahtumiiin asti.

Itse pelin sitten…kemilåiset aloittivat heti vahvan rynnistyksen ja eipä aikaakaan kun Tommi Siekkisen antamasta kulmasta nousi loistopelin pelannut Marvin Torvic päätä muita korkeammalle ja puski pallon ristipuuhun, josta se kimmahti myös vahvan ottelun pelanneen Tommy Torvikosken ulottuville ja niin pallo löysi itsensä verkosta jo 4 minuutin kohdalla.

Maalin jälkeen hallinta siirtyi Kemille vielä selvemmin ja maalitilanteita piisasi useampiakin. Vartin pelin kohdalla Christian Eissele pujotteli tyylikäästi läpi Bodenin puolustuksen ja päätti yrityksensä hienoon laukaukseen,  jonka maalivahti vaivoin torjui. Bodenin maalintekomahdollisuudet olivat vähissä ja orastavatkin tilanteet hoiteli kemiläispuolustus hienosti. Ensimmäisen pelin sopimuspelaajana vyölleen hankkinut kanadalaisnuorukainen osoitti, että hnestä tulee vielä kesän aikana olemaan joukkueelle paljon iloa, kunhan pääsee joukkueen ja pelitavan kanssa sinuiksi. 30 minuutin kohdalla Bodeniin matkanneet kemiläiskannattajat saivat aihetta hurraukseen, kun keskikentän maestro Jukka Yrjänheikki sai pallon keskialueella ja lähti kuljettamaan maalia kohden. Puolustus ehkä odotteli syöttöjä kärkimiehille, mutta Jukka päättikin kokeilla maaliverkkojen kestävyyttä lähes 30 metristä ja sinnehän se upposi yläoikeaan ja peli oli 0 – 2.

Toinen puoli aika ehtinyt kulua vain hetken aikaa, kun tuomari antoi vaparin oikeana puolustajana hienosti pelanneen Aleksin Räihän rikkeestä. Tässä jälkitilanteessa Tapio Heinosella pääsi suusta jotain tuomarin mielestä sopimatonta ja oikeudenjakaja otti esiin kaikkien yllätykseksi suoraan punaisen kortin. Bodenlaisten toiveesta huolimatta tuomari ei antanut lupaa laittaa kentälle ystävyysottelun hengessä korvaavaa pelaajaa, joten kemiläiset jatkoivat peliä vajaalla. Ennen Henon ulosajoa Christianilla oli jo loistopaikka puolittaisesta läpiajosta kuitata peli jo nollaan – kolmeen. Se toteutuikin sitten 5 minuuttia ulosajon jälkeen, kun Christian paukautti taululle jo ne 0 – 3 lukemat. Tämän jälkeen tilanne tasottui hiukan, kun Bodenkin sai otetta pelistä alivoimalla pelaavaa vaihtoruletin läpikäynyttä vierastaan vastaan. Taylor käytti koko vaihtoarsenaalinsa ja pääsipä vartiksi kentälle taas pirteästi pelannut 16 v Niko Kreivi, jolla oli vielä edessään peli Bodenin B-junnuja vastaan. Uutena tuttavuutena kentällä nähtiin myös puolen tunnin verran Riasa/Eccleshill United kärkimies Marcus Edwards, joka matkallaan testiin etelä-Suomeen kävi ensin näyttämässä osaamistaan Ps Kemin paidassa. Edwardsin esitys oli pirteä, mutta mies oli vaikean tehtävän edessä vastustajan ylivoiman edessä ja parista hyvästä yrityksestä ei aivan maalia syntynyt.

Antti

Ps. B-junnut pelasivat myös hyvän taiston, mutta joutuivat tunnustamaan tällä kertaa Bodenin 2-1 paremmiksi.  Ps Kemin maalin teki 20 metristä laukonut Arttu Pasanen.


2 vastausta

  1. Anonyymi sanoo:

    A

  2. Eikö oma paikallinen seura kiinnosta? sanoo:

    Eikö PS- Kemi sytyttä seurana tarpeeksi vai miksi kokoajan juurikin sieltä Kemin suunnalta eri tahoilta välillä toimittajien ja muiden vaikuttajien suunnalta huudellaan yhteisen Meri-Lappi United joukkueen suuntaan. Yhdistäkää vaikka kaikki kemiläiset joukkueet yhdeksi Meri-Lappi United joukkueeksi, mutta turha siihen on mukaan TP-47 kosiskella kokoajan.

    Muovinen Meri Lappi United ei sytytä yhtään enkä varmasti kävisi katsomassa peliäkään jos TP-47 ja PS Kemi yhdistyisivät kyseiseksi joukkueeksi. Meneekö menestyksen halu kaikkien perinteiden ja seurauskollisten fanienkin edelle siellä Kemissä. Mitään takeita ei myöskään ole siinä, että Kemi-Tornion alueella olisi yhtään sen parempaa jalkapallojoukkuetta yhdistymisen jälkeen kuin nytkään.

    Mieluummin menen vaikka Oulun Rotuaarin pallon peliin ja kannustamaan sitä kuin jotain Meri-Lappi united joukkuetta torniolaisena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *