Yleinen

Pettymyksen kautta uuteen kauteen

07.12.2013, pskemi

Juhlapäivä

19.10.2013 piti olla juhlapäivä Ps Kemille, mutta se kääntyikin pettymyksen päiväksi ja kaikki tämän vuoden aikana tehty työ sarjanousun eteen valui pitkin Sonera Stadionin muovimattoa. Hävityn ottelun jälkeen aikuiset miehet näyttivät tunteensa pukukopissa ja niistä ilon hetkistä mitä joukkueena koimme kesän aikana ei ollut näillä miehillä tietoakaan.

Mennyt kausi

Mikäli unohdetaan se, että sarjanousun saavuttaminen hyytyi kalkkiviivoille niin joukkue oli juuri niin hyvä kuin sen odotettiinkin olevan. Pienistä notkahduksista huolimatta sarjavoitto ja kylkiäisinä Meri-Lapin herruus olivat ne asiat mitkä keväällä asetettiin tavoitteeksi. Joukkue kehittyi huippuvalmennuksen alaisuudessa pitkin kesää ja vuotta 2014 voi lähteä rakentamaan luottavaisin mielin. Valmennus jatkaa, pelaajasopimuksia on kasassa kiitettävästi ja uusia pelaajia on joukkueeseen tyrkyllä enemmän kuin koskaan aiemmin.

Kohti uutta

Ensi kauden joukkuetta rakennetaan kovaa vauhtia ja olen varma siitä, että meidän joukkue on taas yksi niistä, jotka ensi syksynä ovat sarjan kärkipaikoilla. Tämän hetken joukkueessa meillä on kokeneita liigapelaajia, ulkomailla ammatikseen pelanneita, lahjakkaita nuoria joiden tavoitteet on pelata jonain päivänä vähintään Suomen korkeimmalla sarjatasolla sekä laadukkaita ja eteenpäin pyrkiviä vahvistuksia ulkomailta. Tämän hetken joukkueen neljäntoista sopimuspelaajan jatkoksi tulemme ottamaan lopulliseen joukkueeseen 6-8 pelaajaa.

Neuvotteluita käydään useammankin pelaajan kanssa ja tällä hetkellä on se tilanne, että pelaajat ovat kiinnostuneet Ps Kemistä ja tietävät, että täällä valmennus on huippuluokkaa eli olemme siis tehneet asioita oikein parin viimeisen vuoden aikana. Esimerkiksi, tulevana sunnuntaina kolme meidän nuorta sopimuspelaajaa suuntaavat Englantiin, Luton Townin harjoituksiin. Tämä pojille tarjottu harjoittelumahdollisuus on oiva näyte siitä kuinka meillä nuoret ja lahjakkaat pelaajat saavat mahdollisuuden tutustua myös todelliseen jalkapallokulttuuriin ja se jos mikä antaa lisäbuustia harjoitteluun tulevalle talvelle. Yhteistyötämme ja kontaktejamme Englantiin ei voi olla mainitsematta, koska ne on ainutlaatuisia koko Suomen mittakaavassa.

Lahjakkaita junnuja ja kokeneita pelaajia

Viime kauden pettymys on siis nyt unohdettu ja katseet on tulevassa. Minun toiveeni on, että vielä muutama kokenut pelaaja jaksaisi yhden rutistuksen tehdä ensi kaudella ja olisi mukana nostamassa joukkueemme divariin. Siitä olisi mukava sitten heilläkin siirtyä tänne taustajoukkoihin. Lisäksi meillä on kaupungissa lahjakkaita nuoria, jotka ovat tervetulleita Meri-Lapin ykkösjoukkueeseen ja meillä jokaiselle pelaajalle löytyy takuulla pelipaikka taitojen osoittamalta tasolta. Meillä on kasvamassa b-junioreissa todella lahjakkaita pelaajia edustusjoukkueelle muutaman vuoden sisään ja todennäköisesti joillekin heistä on tarjolla peliminuutteja kuninkaissa jo tulevalla kaudella. Vielä kun tiedetään, että meidän vierastyöläiset ovat olleet ja tulevat jatkossakin olemaan sarjamme eliittiä niin tätä junaa on mukava olla viemässä eteenpäin kaikkien meidän Kemiläisten jalkapalloihmisten.

Avoimet harjoitukset tammikuun eka viikonloppu

Harjoitukset pyörähtävät käyntiin upouudessa Arina-areenassa heti vuodenvaihteen jälkeen. Järjestämme avoimen harjoitusjakson heti tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna: Sinne ovat tervetulleita kaikki pelaajat, jotka haluavat pelata Kemin ja Meri-Lapin lippulaivassa olit sitten nuori tai kokeneempi jalkapalloilija.

Isot kiitokset kaudesta 2013 kuuluvat myös meidän uskollisille faneille, jotka olivat suurena tukena joukkueelle myös vaikeina hetkinä. Jatketaan samaa rataa ensi kaudella!

Arto Hakala

Joukkueenjohtaja


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *