Yleinen

Terveiset Bradfordista osa 3!

08.03.2013, pskemi

Torstaipäivä valkeni hiukan sateisena Bradfordissa, mutta se ei haitannut odottavaa tunnelmaa joukkueemme nuorissa, sillä tänään heillä oli vuorossa treenit Fc Riasan nuorten kanssa. 0800 tuli Riasan monitoimi nainen Alia meitä noutamaan ja hän ohjasi meidät hienolle Leedsin yliopiston campus alueelle.
Treeneissä oli kolme valmentajaa ja meidän kuusikko, Valtteri, Arttu, Ville, Juho, Miikka ja Niko pääsivät Valioliigalegenda (ex- Brackburn ja Bradford) John Hendrien ohjaamaan ryhmään. Riasan pojat ottivat vieraat kohteliaasti vastaan ja keminpojat nauttivat treeneistä täydestä sydämmestään. Hendrien harjoitteet olivat monipuolisia ja hyvin organisoituja. Treenejä seuraamassa ollut poikien valmentaja Jupe Ikäläinen totesi harjoitusten keskittyneen taidon kehittämiseen ja kemiläiset suoriutuivat Jupen silmiin oikein mallikkaasti. Treenit kestivät 1.75 tuntia ja sitten kiiruhdettiin takaisin hotelliin syömään ja sitten laitettiin bussin nokka kohti Keele Universityä.

Joukkueella oli edessä 80 mailin matka taittui ja se taittui 1,5 tunnissa. Nyt tätä kirjoittaessani seisotaan jonossa M6:lla noin 60 mailia Bradfordista ja matka tuntuu iltaruuhkan takia taittuvan todella hissukseen. Saapa nähdä ehditäänkö klo 1900 odottavalle illalliselle. Eiköhän ruuat odota meitä lämpiöissä, vaikka saavuttais vähän myöhemminkin. (No, menihän siinä melkein 2,5 tuntia)
Saavuttuamme pittoreskille Keelen campukselle, meillä oli tunnin valmistaumisaika ennen peliä. Kentän pinta oli kemiläissilmin katsottuna todella muhkurainen ja savi pehmeää, mikä aiheutti bambi jäällä efektin muutamille pelajille, joille ei ollut tullut vaihtareita mukaan. Kenttä oli kuitenkin kuulemma hyvää keskiluokkaa Englannissa. Meidän olematon nurmikenttä kokemus yhdistettynä siihen, että muhkurainen kenttä tappoi mahdollisuuden lyhytsyöttöpeliin ja tasasi kuitenkin selvää taitoeroa joukkueiden välillä. Pari ensimmäistä puolittaista maalipaikkaa siunaantui hyvin taistelleelle kotijoukkueelle. 0-1 syntyi 20min kohdalla, kun leirijoukkueessa mukana oleva toisen loistavan pelin pelannut 18v vasen pakki, Kanadan nuorisomaajoukkuemies Tyler Pasher murtautui vasempaa laitaa läpi ja keskitti pallon maalille, jossa se kulkeutui Tommi Siekkisen ulottuville tiedossa olevin seurauksin. Tommi ei epäröinyt, vaan tykitti pallon kohti oikeaa yläkulmaa, jonne se komeasti upposikin. Pasher oli muutenkin vakuuttava läpi ottelun, jaellen hyviä ristipalloja, sekä teki vauhdikkaita nousuja laidallaan.
1-1 tasoitus syntyi, kun Keelen laituri murtautui oikealta puolelta läpi ja tätä läpiajoa hyvin pelannut enkkumokke Chris pystynyt pysäyttämään. Näissä lukemissa mentiin tauolle ja Tommy vaihtoi taas useita pelaajia ja Valtteri Vainionpää teki toisen esiintymisensä Ps:n paidassa korvaten Christianin maalisuman jälkeen ja Arttu Pasanen oli Ps:n paidassa ensi kertaa, molemmat pelaten viimeisen puolituntia. Eissele siis ratkaisi ottelun taas henkilökohtaisella panoksellaan, tehden kymmenen minuutin sisällä kaksi riistoa ja niiden päätteeksi pallo maaliin. Cristianilla oli tosin varaa tuhlaillakin, sillä mies hankki itselleen vastaavia tekopaikkoja 2-3 ja oli kerran lähellä tehdä maalin Pasherin keskityksestä päällään. Loppu oli taas tasaista vääntöä, koska kentän epätasaisuus ei oikein suosinut meitä. Kotijoukkue pääsi vielä ihan lopussa rokottamaan vaparista 20 metristä maalivahdista katsottuna oikealta puolelta, loistava vapari painui vastustattomasti Ps Kemin maalin takakulmaa.

Ottelun jälkeen poristiin pikaisesti yliopistoväen kanssa ja he tarjosivat meille pikkupurtavaa, jotta jaksettiin taas lähteä kohti hotellia, jossa poikia odotti taas jääkylpy, johon pojat tuntuvat ottaneen jo ammattimaisen asenteen ja ovat huomanneet sen hyödyn raskaalla leirillä.

Kirjoitan tätä puoli kuudelta aamulla hotlahuoneessa ja kohta päästään taas pääelinkeinon, eli syömisen pariin. Klo 0800 Richmond Football Academyn bussit suuntaavat Loughboroughin yliopistoa, jossa majaansa pitää Premier liigan ja Niken sponsoroima Nike Academy. Se pitää sisällään Englannin alle 20v ammattilaisia, joilla ei tällä hetkellä ole sopimusta minkään joukkueen kanssa. Todennäköisesti kova joukkue vastassa. Toivottavasti meidän joukkueen energia riittää vielä tähän peliin. Leirin harjoitusmäärät yhdistettynä peleihin ovat olleet jotain sellaista mihin meillä ei ole totuttu. Onneksi on ollut käytössä iso rinki, muuten rasitus olisi ehkä käynyt liian kovaksi. Nyt on ollut hyvä, kun on ollut varaa kierrättää ja jokainen on saanut sopivan annoksen peliaikaa. Eilisiin tietoihin pohjautuen voi olla, että saadaan sairasosastokin tänään kentälle, eli Spivack, Torvikoski ja Vilmunen. Aleksi Räihälle tuli eilisessä pelissä jo alkuvaiheessa pohjekramppi ja hänen pelikuntonsa on arvoitus.

Hauskaa perjantaita kaikille!

Antti


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *