Yleinen

Kansainvälistä yhteistyötä

24.09.2012, pskemi

Viime talvena alkanut yhteistyö Bradfordissa sijaitsevan Richmondin jalkapalloakatemian kanssa avaa mielenkiintoisia ovia kemiläiselle jalkapallolle.

Tätä kautta meillä on mahdollisuus saada nuorillemme kosketus kansainväliseen jalkapalloon. Akatemian edustajien kanssa on keskusteltu puolin ja toisin vierailumahdollisuuksista.

Ajatuksena onkin, että jossain vaiheessa meidän joukkueemme voisivat käydä Bradfordissa keväisin harjoitusleireillä ja toisaalta Akatemian joukkue Fc Riasa, sekä FC Bradford City voisivat viettää kaudenalus-treenileirinsä Kemissä

jonka kautta he vierailisivat lähiseuduilla pelaamassa muutamia treeniotteluja.

Ellis tyytyväinen Kemin vierailuun.

Richmondin akatemian valmennuksen johtaja, sekä entinen Bradford City Fc:n huippupelaaja Mark Ellis oli erittäin tyytyväinen Kemin vierailunsa antiin keskikesällä ja oli myös vaikuttunut joukkueen iskukyvystä 8-0 päättyneesssä
PS Kemi – Warkaus JK ottelussa. Syyskuun lopulla johtokunnan edustajat matkustavat jälleen uusiin neuvotteluihin Bradfordiin ja yhtenä ajatuksena on, että kemiläiset pallistit voisivat pitää treenileirejä Yorkshiren nummilla, sekä erikoislahjakkuudet voisivat vierailla Bradford City FC:n treeneissä ja tutustua näin ammattilaiselämään.

FC Riasan pojat ovat viihtyneet Kemissä

Viime keväänä Kemiin saapuneet Richmond Academy:ssä opiskelleet Joey Spivack ja Christian Eissele ovat positiivisesti yllättyneet pikkukaupungin hyvästä hengestä. New Yorkin kasvatti Joey ja trooppiseen ilmastoon Floridan
Orlandossa tottunut Christian hiukan ehkä pelkäsivät kylmää pohjoista, mutta sanovat kesän olleen hieno kokemus, vaikkakin nousutavoite jäi toteutumatta. He ovat saaneet täällä ollessaan paljon ystäviä ja odottavatkin jo innolla
ensi kauteen valmistaumista. Mukavina lisämausteina pelaamisen ulkopuolella he pitävät Urheilu- ja jalkapallokoulua, sekä mahdollisuutta treenata Kepsin junnuja pari kertaa viikossa.

Juhannus oli hieno kokemus

-On ollut hyvä, että on ollut paljon muutakin tekemistä, niin että on saanut ajatukset välillä irti omista peleistä. Christian kertoo myös että hän on nauttinut uusista kokemuksista ja paikoista joihin on täällä Suomessa joukkueen mukana päässyt. On ollut mahtava tutustua uudenlaiseen kulttuuriin, kuten Juhannukseen kokkoineen ja aurinkoon, joka ei koskaan laske (hieno homma, paitsi silloin, kun yrittää nukkua). Ihmiset täällä Kemissä ovat olleet todella ystävällisiä. Christian pitää erittäin paljon myös suomalaisesta ruuasta, tosin verimakkaran olisi kuulemma voinut jättää väliin, sarjan maalipörssin kärjessä 17 maalilla oleva Christian myhäilee.

Erilainen elämäntapa

Joey Spivack on kokenut mukavana haasteena uuden kielen opiskelun. Myös suomalainen elämäntapa on täysin erilainen kuin mihin hän on tottunut.

-On ollut mielenkiintoista päästä siihen sisälle. Olen tutustunut uusiin ruokalajeihin, kuten poroon ja hirveen, sekä rakastunut suomalaiseen uuniloheen. Joey ylistääkin kemiläisiä ravintoloita, eritoten Ankkurin
lounaita ja Puistopaviljongin loistavia pizzoja.

-Kirkkaat yöt tuottivat aluksi ongelmia. Kesällä oli mukava esitellä vanhemmilleni Kemiä ja käytiin myös tapaamassa itse Joulupukkia Rovaniemellä.
Vastaanotto, fanien ja seuratoimijoiden puolelta on ollut loistava ja odotankin innolla tulevaa kautta. Joey kuittaa ja lähettää faneille terveisiä.

Antti Pasanen vpj


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *