Yleinen

Seuratoiminta pitää mielen virkeänä ympäri vuoden

20.09.2012, pskemi

Olla osallisena jossakin tai jostakin on ihmiselle tärkeää. Halu kuulua johonkin ja tulla kuulluksi ja hyväksytyksi sellaisenaan kun on, merkitsee yksilölle paljon. Kolmannen sektorin toiminta ja siinä tehtävä vapaaehtoistyö on palkitsevaa ja antaa erinomaisen areenan toteuttaa osallisuutta. vapaaehtoistyö antaa ja ottaa, mutta ennen kaikkea se tuo elämään sisältöä ja merkitystä.

PS Kemin Kings tarjoaa vapaaehtoistoimijoille monenlaisia haasteita ja toimintamahdollisuuksia. Seurassa tarvitaan läpi vuoden kymmenittäin talkootyöntekijöitä, jotta eri osa-alueet seuratoiminnassa ja tapahtumissa saadaan hoidettua. Vapaaehtoisia ovat järjestyksenvalvojat, lipunmyyjät, kahviotyöntekijät, kuuluttajat, äänentoistosta ja dokumentoinnista vastaavat, mainoskylttien ja -lippujen asettelijat, arpojenmyyjät, paketoijat, ilotulitemyyjät, inventaarioiden tekijät sekä tietenkin sponsorirahoitusten hankkijat.

Seuralla on monipuoliset yhteistyökuviot eri hallintokuntien kanssa, laajat tukijaverkostot koko Pohjois-Suomen alueelta sekä kansainvälisiä yhteyksiä jalkapallotoiminnan kehittämiseen. PS Kemi Kings ei ole pelkkä jalkapalloseura, vaan se on kolmannen sektorin vahva toimija, joka tuottaa alueen väestölle palveluja ja harrastusmahdollisuuksia. Yksi ostopalvelun muoto on Tervahallin valvonnan tuottaminen. Seura ottaa osaa humanitaariseen apuun sekä toimii suvaitsevaisuuden rasismin ehkäisyn puolesta.

Talvikausi

Talvikauden PS Kemi Kingsin talkooväki aloittaa tekemällä suuren inventaarion Prismassa. Prisma ja PS Kemi Kings ovat tehneet vastaavanlaista yhteistyötä jo usean vuoden ajan.

Vuosittain PS Kemi Kings osallistuu terveyden edistämisen tehtävään tuottamalla kahviopalvelut Selkäsaaren Latukahvilaan sekä toteuttamalla yhteistyössä eri työnantajien ja Kemin kaupungin kanssa Lapin Meren hiihdon. Alueen hiihtoharrastajat ja muut ulkoilijat pitävät Selkäsaaren kahvilaa erinomaisena taukopaikkana ja latukahvilana. Erityisesti Latukahvila saa kiitosta liikkeelle lähtemisen innostajana, sillä majalla nautittu munkkikahvit tai -kaakaot tuovat hyvän mielen niin ostajalle, kuin myyjällekin.

Lapin Meren hiihto kokoaa Aurinkoladuille satoja ulkoilijoita, osaa heistä sponsoroi oma työnantaja ja osa hiihtäjistä kustantaa osallistumisensa itse. Nämä talviset toiminnat ylläpitävät vapaaehtoistyön rinkiä läpi vuoden ja tuovat merkittävän tuoton alkukauden rahoitukseen. Talvi taittuu vapaaehtoisilla harjoituspelien tai Suomen-Cupin pelien toimitsijoina.

Lasten Urheilukoulu ja Jalkapallokoulu

Kevään korvalla pyörähtää käyntiin säännöllinen jalkapallotoiminta. Kauden alkaessa kalenterit täyttyvät kotipeleistä ja muista toiminnoista. Jo perinteeksi muodostunut Lasten Urheilukoulu saa suuren suosion alueen perheiden keskuudessa. Lähes 400 lasta liikkuu ja temmeltää eri lajien parissa kesäkuun ensimmäisen viikon ajan ja heidän ohjaajina toimivat ohjaajakoulutuksen käyneet nuoret. Osalle ohjaajista seura tarjoaa kahden viikon kesätyön ja on näin tukemassa nuorten työkokemuksen lisäämistä ja oman rahan hankintaa. Ennen kuin Urheilukoulu voi startata, on tehty lukemattomia talkootunteja erilaisine valmisteluineen, jotta kaikki on saatu valmiiksi. Yhteistyö Peräpohjolan Opiston kanssa on tuottanut hedelmää ohjaajakoulutuksen ja leiritoimintojen muodossa.

Ennen koulujen alkua seura järjestää Jalkapallojunnuille jalkapallokoulun. Kaksi kertaa järjestetty jalkapalloon erikoistunut kolmen päivän päiväleiri on saanut myös oman kannatuksen seuran toiminnassa. Jalkapallon taitoja saatiin harjoitella tänä kesänä PS Kemi Kingsin päävalmentajan Juhani Himangan ja jenkkipelaajien Joey Spivackin ja Christian Eisselen opastuksella. Omaa valmennusharjoitustaan Joey ja Christian ovat toteuttaneet järjestämällä KePS:n jalkapallojunnuille torstain aamuharjoitukset, johon junnut ovat olleet tervetulleita, eikä harjoittelijoista ole ollut pulaa.

VIP-tilat ja kahvilatoiminta

PS Kemi Kingsin kauteen kuuluu olennaisesti VIP-tilat, joissa viihtyvät otteluisännät, sponsorit ja kutsuvieraat. Lisäksi tarjolla on VIP-risteilyjä, jonka päätteeksi vieraat tulevat nauttimaan VIP-tilan antimista ja seuraamaan päivän peliä.

Pelien aikana yleisön tankkauksesta huolehtivat kahviossa toimivat vapaaehtoiset. Makkaran ja muiden myytävien tuotteiden hankkiminen ja esillepano on suoritettava ennen pelin alkua, joten talkootunteja on kertynyt vallan paljon, ennen kuin yksikään makkara on grillissä paistunut.

Syksyn satoa

Syksyisin jalkapalloväki odottelee jo Kingsien perinteisten skootteriarpojen tuloa. Kyllä ne vielä tällekin syksylle tulevat, joten maltetaan odottaa vain. Skootteriarpoja myyvät yhteistyöseuran KePS:n juniorit ja muut vapaaehtoiset.

Talkoilijoita tarvitaan edelleen vaikka sarja olisi kokonaisuudessaan pelattu. Sijoituksesta riippumatta seuran talouden eteen on tehtävä työtä ympäri vuoden. Seuralehti on merkittävä osa syksyn talouden hallintaa. Seuratoimijat eivät lepää kauden päättyessäkään vaan aloittavat uuden kauden rakentamisen jo ennen kuin vanha on finaalissa. Suunnitteilla on kirkkokonsertti ja kauden päätösjuhlat. Näistä tietoa on tulossa vielä myöhemmin. Loppu vuoden aikana vapaaehtoiset uurastavat mm. joulupaketoinnin ja ilotulitemyynnin parissa.

Humanitaarinen PS Kemi Kings

Tapanin päivänä toteutettu futsal -turnaus on osa humanitaarista työtä, mitä jalkapalloseura on päätynyt tekemään. Hyväntekeväisyystapahtuman tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä UNICEF – järjestön toimintaan, Lisäksi seura on toiminut myös yhteistyössä SPR:n vastaanottokeskuksen kanssa ja edistänyt omalla toiminnallaan pakolaisten jalkapalloharrastustoimintaa. Vuoden aikana seura on kerännyt lahjoituksia ja jalkapallovälineitä toimitettavaksi Afrikkaan ja näin ilostuttanut itseään, lahjoittajiaan sekä tietenkin lapsia Tanzaniassa.

Kun katsoo vuotta taaksepäin, niin mieleen nousee väistämättä ajatus, että kyllä meillä Kingseillä on paljon erilaista toimintaa ja vieläpä läpi vuoden. Kaiken tekemiseen ja erityisesti laadukkaasti tekemiseen tarvitaan aimo annos innostuneisuutta, osaamista ja käsipareja. Jos kiinnostuit olemaan yksi meistä, niin ole rohkeasti yhteydessä. Keneltäkään ei vaadita enempää, kuin pystyy kohtuudella antamaan. Vapaaehtoisten määrä ja tarve lisääntyy kehittyvässä seurassamme ja toivomme vilpittömästi sinun olevan yksi heistä. PS Kemi Kings kiittää kaikkia vapaaehtoisia ja muita tukijoita, jotka ovat edesauttaneet seuran toimintaa kaikkien näiden vuosien aikana. Ilman teitä seuramme ei olisi kasvanut näihin toiminnallisiin mittoihin. Ota yhteys, niin kerron mielelläni kasvotusten lisää toiminnastamme!

Maarit Pulkkinen

johtokunnan jäsen

puh. 040 703 9939


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *